1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye ve KKTC Eğitim Bakanları Görüştü

Türkiye ve KKTC Eğitim Bakanları Görüştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve KKTC Millî Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, MEB Tevfik İleri Salonu’nda bir araya geldi. Özer, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. yıl dönümünde şehitleri rahmetle andıklarını ve KKTC ile güçlü iş birliği yollarını görüştüklerini belirtti.

Eğitim Sistemi Performansında Artış

Özer, son yirmi yılda Türk eğitim sisteminin performansında artış yaşandığını vurgulayarak, mesleki eğitimde paradigma değişikliği ve öğretmen eğitimlerinde yeni yaklaşımlar geliştirdiklerini ifade etti. Türkiye’nin deneyimlerini KKTC ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Öğretmen Eğitiminde Yenilikler

Öğretmen Eğitiminde Yenilikler

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmaları anlatan Özer, öğretmenlere yönelik eğitim saatlerinin artırıldığını ve kişisel/mesleki gelişimlerini hedefleyen programlar uygulandığını aktardı. Öğretmenlerin okul temelli eğitim ihtiyaçlarının karşılandığına vurgu yaptı.

Eğitimde Fırsat Eşitliği ve Okullaşma Oranları

Özer, eğitimde fırsat eşitliğini arttırmaya yönelik önemli adımlar attıklarını belirterek, özellikle okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını yükseltme hedeflerine değindi. Türkiye’nin bu alandaki başarılarını KKTC ile paylaşarak, okullar arası başarı farklarını azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

KKTC’de Eğitimde Gelişmeler

KKTC'de Eğitimde Gelişmeler

Özer, EBA platformunun KKTC’de kullanıma açılmasının önemine değinerek, Türkiye’den KKTC’ye desteklerin arttığını ve eğitim alanında yapılan iş birliklerinin somut sonuçlar verdiğini belirtti. KKTC Millî Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ise Türkiye’nin KKTC’nin eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye ve KKTC Eğitim Bakanları Görüştü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir