Üniversite Yönergesine Tepkiler: Özgürlük ve Haklar İçin Demokratik Mücadele

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönergeye Tepkiler

Eğitim Sen, Anadolu Üniversitesi’nin personeline yönelik kıyafet yönergesine tepki gösterdi. Sendika, “Tek tipçi, cinsiyetçi zihniyetinize karşı, bilimsel ve demokratik üniversiteleri savunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Yönergede Neler Var?

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen tarafından gönderilen yazıda personelin kılık kıyafet konusunda “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmelik” hükümlerine titizlikle uymaları istendi. Yönetmelikte kadın ve erkek personelin giyim kuralları detaylı olarak belirtilmiştir.

İktidarın Etkisi

Üniversitelere dayatılan kılık kıyafet yönetmelikleri, iktidarın muhafazakar politikalarının bir yansıması olarak görülmektedir. Bu tür yönergeler, akademik özgürlüğü kısıtlamayı ve baskı oluşturmayı amaçlamaktadır. Özellikle kadın çalışanlara yönelik cinsiyetçi kurallar, muhafazakar düşünce yapısının bir yansımasıdır.

Özgürlük ve Haklar

Bireylerin kendi bedenleri ve kıyafetleri üzerinde söz hakkına sahip olması temel bir hak olarak kabul edilmelidir. Totaliter politikaların bireylerin özgürlüğünü kısıtlaması, insan hakları ve kişilik özgürlüklerini ihlal etmektedir. Üniversiteler gibi özgür düşüncenin gelişmesi gereken yerlerde bu tür baskıcı uygulamalara yer olmamalıdır.

Demokratik Mücadele

Eğitim Sen olarak özgür, özerk ve demokratik üniversiteler için mücadele edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim ve bilim emekçilerinin temel hak ve özgürlüklerine yönelik her türlü saldırıya karşı duracağımızı belirtiyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversite Yönergesine Tepkiler: Özgürlük ve Haklar İçin Demokratik Mücadele

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir