1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Bebeklerde Besin Alerjisi ve Önemi

Bebeklerde Besin Alerjisi ve Önemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, bebeklik döneminde besin alerjisinin önemine dikkat çekti. Her 15 çocuktan birinde besin alerjisi görüldüğünü belirterek, bebeklerde bu durumun yaşamın ilk yılında belirginleştiğini ve besin alerjisinden korunmanın ek gıdalara geçişle başladığını vurguladı.

Alerji ve Bağışıklık Sistemi

Alerjinin vücudun bağışıklık sisteminin anormal ve aşırı tepkisi sonucu meydana geldiğini belirten Prof. Dr. Şekerel, atopik bünyeye sahip bireylerin alerjiye daha yatkın olduğunu ifade etti. Bebeklik döneminde genellikle atopik dermatit ve besin alerjisi görüldüğünü, ilerleyen yaşlarda ise solunum yolu alerjilerinin ortaya çıkabileceğini belirtti.

Alerji ve Solunum Yolu Hastalıkları

Çocukluk döneminde polenler, ev tozu akarı, evcil hayvanlar ve küf gibi alerjenlere karşı gelişen alerjilerin astım ve alerjik nezle gibi hastalıklara sebep olabileceğini belirten Şekerel, astımın çocukluk döneminde %10’a, alerjik nezlenin ise ergenlik döneminde %25’e kadar ulaşabileceğini aktardı.

Alerjik Bünye ve Nedenleri

Alerjik bünyenin bebeklik döneminde belirginleştiğini ve değişen yaşam koşullarının alerji artışıyla ilişkili olduğunu vurgulayan Şekerel, alerjilerin azalması için doğal yaşama dönüşün önemine değindi. Alerji artışında etkili faktörler arasında sezaryen doğumlar, az anne sütü kullanımı, antibiyotik kullanımı ve ek gıdaya geçişin gecikmesi gibi durumları sıraladı.

Alerji Tedavisi ve Korunma

Alerjilerin tedavisinin alerjenle karşılaşıldığında semptomları hafifletmeye yönelik olduğunu belirten Şekerel, alerjilerden korunmanın ilk adımının alerjenden kaçınmak olduğunu vurguladı. Alerjilerin azaltılması için doğal yaşama dönüş, alerjen maddelerden uzak durmak ve uygun tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bebeklerde Besin Alerjisi ve Önemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir