5 Bin TL İkramiye Alanlar ve Almayanlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇKS kaydı olan emekliler, banka hesaplarına baktıklarında 5 bin TL’lik ikramiyenin yatmadığını görünce şoke oldu. Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, konu hakkında açıklama yaparak emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 Bin TL ikramiye ödenmesi yasalaştığını belirtti. Ancak, kimlerin bu ikramiyeyi alamayacağına dair belirli kriterler bulunmaktadır.

Kimler 5 Bin TL İkramiye Alamayacak?

Hamzaçebi, emekli milletvekillerinin 5 bin liralık ikramiyeden faydalanabileceğini ancak düşük gelirli emeklilerin bu haktan mahrum kaldığını vurguladı. Kanun metninde belirtilen kapsam dışında kalan esnaf, sanatkar, çiftçi ve diğer bazı gruplar, ikramiyeden yararlanamamaktadır.

Esnaf ve Sanatkarların Durumu

Esnaf ve Sanatkarların Durumu

Özellikle gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal faaliyette bulunanların, ikramiyeden mahrum kaldığı belirtilmektedir. Bazı kriterlerin belirlenmesi sonucunda belirli grupların bu haktan yararlanamaması eleştirilere neden olmaktadır.

Anonim ve Limited Şirketlerdeki Durum

Büyük ölçekli sermayesi ve geliri olan anonim şirketlerin yönetiminde olmayan ancak çoğunluk hissesine sahip kişilerin ikramiyeden faydalanabileceği ancak düşük sermayeli ve faaliyet gösteremeyen Limited Şirketlerdeki ortakların bu haktan yoksun kaldığı gözlemlenmektedir.

Genel Değerlendirme ve Öneriler

Kanun ve uygulamanın bazı tutarsızlıklar içerdiği ve adaletsizliğe yol açtığı belirtilmektedir. Emeklilerin açlık ve yoksullukla mücadele ettiği düşünüldüğünde, 5 Bin TL’lik ikramiyenin daha geniş bir kapsamda verilmesi önerilmektedir. Böylece, küçük esnaf, sanatkar, çiftçi ve diğer grupların da bu haktan yararlanması sağlanabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
5 Bin TL İkramiye Alanlar ve Almayanlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir