Güneşten Korunmanın Önemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dermatoloji Uzmanı Dr. Burak Sezen, güneşten korunmanın önemini vurgulayarak, güneşin zararlı etkilerinden korunmanın önemli olduğunu belirtiyor. Dr. Sezen, özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde güneş yanıklarının ileride deri kanserlerine yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Ultraviyole Işınlara Maruz Kalma

Dr. Sezen, güneşten korunmanın sadece açık ve güneşli havalarda değil, bulutlu ve kapalı günlerde de önemli olduğunu vurguluyor. Bulutlu havalarda bile UV ışınlarının %80’inin dünyaya ulaştığını belirten Dr. Sezen, gölgede bile güneş yanıklarına neden olabilecek yansımaların olduğunu söylüyor.

Güneşten Nasıl Korunmalıyız?

Dr. Sezen, güneşten korunmanın en etkili yolunun giyinmek olduğunu belirtiyor. Güneş ışınlarının en dik olduğu saatlerde güneşten kaçınmanın önemli olduğunu vurgulayan Dr. Sezen, antioksidanlar kullanmanın da güneşten korunmada önemli bir adım olduğunu ekliyor.

Güneşten Koruyucular

Dr. Sezen, güneşten koruyucuların güneşe karşı önemli bariyerler olduğunu belirtiyor. Güneş koruma faktörü (SPF) değerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Sezen, geniş spektrumlu koruyucuların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Güneşten koruyucuların nasıl kullanılması gerektiği konusunda da bilgi veren Dr. Sezen, koruyucuların yeterli miktarda ve düzenli aralıklarla uygulanması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, güneşten koruyucuların D vitamini sentezini engellemediğini ve çocukların güneşten korunmasının deri kanseri riskini azalttığını belirtiyor.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güneşten Korunmanın Önemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir