Havuzlardan Bulaşan Enfeksiyonlar ve Önlemler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Kutlu, ortak kullanılan havuzlardan ishal, göz, kulak veya deri enfeksiyonu bulaşabileceğine dikkat çekerek, havuz suyu ile bulaşabilecek hastalıklar hakkında önemli bilgiler veriyor.

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Dr. Kutlu, havuzları tercih edenlerin özellikle bebek, çocuk ve yaşlıların bağışıklık sistemlerinin hassas olduğunu vurgulayarak denizin havuzlara tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
  • Havuzlardan bulaşan hastalıkların büyük çoğunluğunun klorlama yöntemiyle engellenebileceğini ancak bu işlemin düzenli ve uygun şekilde yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Enfeksiyonlara Neden Olan Mikroplar

Dr. Kutlu, havuz suyu ile ortaya çıkabilecek enfeksiyonlardan başlıcalarını şu şekilde sıralıyor: ishal, kulak iltihapları, göz enfeksiyonları ve deri enfeksiyonları.

Havuz Temizliği ve Önemi

Yeterince temizlenmeyen havuzlardan tifo, paratifo, hepatit A gibi daha ciddi enfeksiyonların da bulaşabileceğini belirten Dr. Kutlu, havuzların düzenli olarak temizlenmesi ve enfeksiyon belirtileri görüldüğünde hemen doktora başvurulması gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Havuzlardan Bulaşan Enfeksiyonlar ve Önlemler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir