İlham Veren Fotoğrafçı: Mustafa Gülek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomi eğitimi alan ancak fotoğrafa olan tutkusunu ihmal etmeyen 63 yaşındaki Mustafa Gülek, emekli olduktan sonra sosyal sorumluluk projelerine yöneldi. Gülek, Irak, Afganistan ve Suriye gibi ülkelerde foto muhabirliği yaparak 30’dan fazla yabancı ajansla çalıştı.

Sosyal Sorumluluk Projelerinde Öncü Adımlar

Sosyal Sorumluluk Projelerinde Öncü Adımlar

Gülek, sokak fotoğrafçılığı atölyeleri düzenleyerek çeşitli gruplarla bir araya gelerek fotoğraf tutkusunu paylaşıyor. 2022 yılında görme engellilerle çalışmaya başlayan Gülek, projelerinde dezavantajlı gruplara odaklanmayı tercih ediyor.

Görme Engellilere Yönelik Fotoğraf Eğitimi

Görme Engellilere Yönelik Fotoğraf Eğitimi

Geçtiğimiz yıl Engelliler Derneği’nden gelen teklifle görme engellilere yönelik fotoğraf atölyesi düzenleyen Gülek, yapay zeka desteğiyle eğitim vererek öğrencilerin fotoğraf çekmelerini sağlıyor. Online eğitimlerin ardından sokakta çekimler yapmayı planlayan Gülek, görme engellilerle birlikte sergi düzenlemeyi hedefliyor.

Sokak Fotoğrafçılığında Ustalık Sırları

Sokak Fotoğrafçılığında Ustalık Sırları

Gülek, sokak fotoğrafçılığının toplumu tanımak için önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, fotoğraf çekerken sadece görmek değil, hikayeleri keşfetmeye odaklanmanın önemine değiniyor. Kompozisyon bilgisinin yanı sıra projeler oluşturarak daha derin ve anlamlı fotoğraflar çekmeyi öneriyor.

Not: Bu içerik, Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) röportajından derlenmiştir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlham Veren Fotoğrafçı: Mustafa Gülek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir