1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mide Kanserini Tetikleyen Etkenler

Mide Kanserini Tetikleyen Etkenler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar, mide kanserine yol açabilen alışkanlıklar hakkında detaylı bilgiler veriyor. Günümüzde sağlık konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmesine rağmen, hala insan sağlığını tehdit eden sorunlar arasında kanser önemli bir yer tutmaktadır.

Mide Kanseri Belirtileri ve Tetikleyen Etkenler

Mide kanseri, erken teşhis edilmediğinde ölümcül olabilen bir hastalıktır. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çağlıkülekçi, mide kanserini tetikleyebilecek faktörleri şu şekilde sıralamaktadır:

  • Sigara İçmek: Sigara içinde bulunan zararlı maddeler, mide kanserine neden olabilecek etkilere sahiptir.
  • Fazla Kiloya Sahip Olmak: Hızlı yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, obezite ve mide kanseri riskini artırabilir.
  • Düzenli Olarak Alkol İçmek: Alkol tüketiminin artması bağımlılığa yol açarak mide kanseri riskini artırabilir.

Mide Kanserini Tetikleyen Diğer Faktörler

Mide Kanserini Tetikleyen Diğer Faktörler

  • Tütsülenmiş veya Tuzlu Besinleri Fazlaca Tüketmek: Tütsülenmiş gıdalar ve aşırı tuz tüketimi kolon ve mide kanseri riskini artırabilir.
  • Turşu Tüketimini Fazla Kaçırmak: Yüksek miktarda tuz içeren turşu, mide asidinin dengesini bozarak mide sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Prof. Dr. Mehmet Çağlıkülekçi, mide kanserinin genetik yatkınlık, endüstriyel faktörler ve çevresel etkenler gibi nedenlerle de tetiklenebileceğini belirtmektedir. Mide kanserinden korunmak için sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek ve yukarıda belirtilen faktörlerden uzak durmak önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mide Kanserini Tetikleyen Etkenler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir