Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer İstanbul’da Okul Yöneticileriyle Buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri kapsamında İstanbul’da ilkokul ve ortaokullarda görev yapan okul yöneticileriyle bir araya geldi. Seminerde bakanlık bütçesinin 300 milyarın üzerine çıktığını belirtti. Özer, seminere 81 ildeki 500 ilkokul ve ortaokul yöneticisinin katıldığını açıkladı.

Eğitimde Son 20 Yılda Yaşanan Dönüşümler

Eğitimde Son 20 Yılda Yaşanan Dönüşümler

Bakan Özer, son 20 yılda eğitim alanında yaşanan dönüşümlere değinerek, okullaşma oranlarında kaydedilen ilerlemeleri vurguladı. Başörtüsü yasağından katsayı uygulamasına kadar birçok antidemokratik uygulamanın kaldırıldığını belirtti. Özer, eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalara dikkat çekti.

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi ve Desteklenmesi

Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi ve Desteklenmesi

Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesine büyük önem verdiklerini belirten Özer, öğretmenlerin eğitim saatlerinin artırıldığını ve mesleki gelişim programlarının güçlendirildiğini açıkladı. Ayrıca, okul yöneticilerinin liderlik özelliklerinin güçlendirilmesi amacıyla Yönetici Akademisi’nin kurulduğunu ifade etti.

Okullara Yönelik Bütçe Desteği

Özer, ilk defa temel eğitim okullarına bütçe gönderildiğini belirterek, okulların ihtiyaçlarına yönelik 3.9 milyar lira bütçe ayrıldığını ve okul yöneticilerinden bu bütçeyi etkin bir şekilde kullanmalarını beklediğini söyledi. Ayrıca, yakın zamanda hayata geçecek dijital platformun eğitim süreçlerine katkı sağlayacağını paylaştı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Sistemi

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitim alanında önemli bir adım olduğunu belirten Özer, öğretmenlerin haklarının ve kariyer sisteminin güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. Uzman ve başöğretmenlik sınavlarına yönelik sürecin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve eğitim sisteminin güçlendirilmesi adına önemli adımlar atıldığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer İstanbul’da Okul Yöneticileriyle Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir