Sağlıkta Performans Sistemi Değişikliği ve Yenilikler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıkta Performans Sistemi Kaldırıldı

Sağlıkta Performans Sistemi Kaldırıldı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Performansa göre ek ödeme” yönetmeliğinin yürürlükten kaldırıldığını açıklayarak, ödül ve teşvik esaslı bir modele geçildiğini duyurdu. Bu yeni döneme “Beyaz Reform” adını veren Bakan Koca, detayları 15 Ağustos’tan sonra paylaşacaklarını belirtti.

Ek Ödeme Maaşa Eklendi

Ek Ödeme Maaşa Eklendi

Yeni uygulamaya göre, üniversitelerdeki sağlık çalışanlarının sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine aktarılacak ve maaşlarına eklenecek. Asistanlara eğitim kliniği başarısına göre pozitif ayrımcılık yapılacak. Ayrıca, mesai sonrası çalışan asistan hekimler ve hekim dışı personel de ek ödemeden faydalanabilecek.

Döner Sermaye Ödemesi

  • Taban ödemesi, maaşlarla birlikte bordroda yer alacak ve artık mahsup edilmeyecek.
  • Döner sermayede Taban Ödemesi ile yeni bir sabit ödeme oluşturuldu ve yıllık izinde veya raporlu olunduğunda da kesilmeyecek.
  • Bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemeleri yapılacak ve en küçük hizmetin karşılığı olacak.

Poliklinikte Teşvik Ağırlığı Artırılacak

Yeni düzenlemede poliklinik hizmetlerine verilecek teşvikler artırılacak ve çalışanların bireysel iş yükleri, görev tanımları ve maliyetler dikkate alınacak. Özellikli hizmetlerin teşviki devam edecek ve mesai sonrası çalışmalar teşvik edilecek. Kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinde normal doğumu teşvik etmek amacıyla ek ödeme uygulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sağlıkta Performans Sistemi Değişikliği ve Yenilikler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir