Van’a 2022 Yılında 2,5 Milyar Liralık Eğitim Yatırımı Müjdesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Van Valiliğinde düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özer, Van ilinde 2022 yılında eğitim yatırımları için kullanılacak bütçenin yaklaşık 2,5 milyar liraya çıkarılması kararı aldıklarını müjdeledi.

Eğitim Yatırımlarına Yönelik Detaylar

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Van için 2022 yılında öngörülen 705 milyonluk yatırımın yanı sıra, yeni okul yapımı, mevcut okulların güçlendirilmesi ve donatım çalışmaları için 1 milyar 750 milyon liralık ilave bütçe verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Okul Öncesi Eğitimdeki Atılım

Bakan Özer, Türkiye genelinde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmak için 3 bin yeni anaokulunun yapılacağını belirtti. Van’a, 35 bağımsız anaokulu yatırımının ardından 66 yeni bağımsız anaokulunun daha yapılması kararının alındığını ve böylece 2022 yılı sonunda ilde toplam 101 yeni anaokulunun tamamlanacağını açıkladı.

Okulların Dönüşümü ve Güçlendirilmesi

Bakan Özer, Türkiye genelinde doğal gaza erişimi olan okulların dönüşümünü tamamlama kararlılığını vurgularken Van’da bu çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Van’daki okulların büyük onarımlarının yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması için 150 milyon liralık ilave yatırım yapıldığını da ifade etti.

İkili Eğitimin Sonlandırılması ve Diğer Yatırımlar

Bakan Özer, Van’a 250 milyon liralık bir başlangıç ödeneği ile ikili eğitimin yüzde 30-40’ını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, 2023 yılı sonuna kadar ise kentte ikili eğitim yapan hiçbir okulun kalmaması için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Van’a gönderilen 88 milyon liralık bütçenin okul hazırlıklarına destek olacağını paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’a 2022 Yılında 2,5 Milyar Liralık Eğitim Yatırımı Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir