Göz Sağlığı İçin Akdeniz Tipi Beslenme Önemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan araştırmalar, Akdeniz tipi beslenmenin göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Zeytinyağı, balık, taze sebze, meyve ve et ürünlerini içeren bu beslenme tarzının, göz rahatsızlıklarını azalttığı kanıtlanmıştır.

Akdeniz Tipi Beslenmenin Göz Sağlığına Etkileri

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Avrupa genelinde yapılan araştırmalara göre, Akdeniz tipi beslenmenin yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan sarı nokta hastalığında olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Bu beslenme tarzı, antioksidan maddeler içerir ve göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Op. Dr. Asena, Akdeniz tipi beslenmenin içerdiği antioksidanlar sayesinde göz sağlığını olumlu yönde etkilediğini vurguluyor. Özellikle C vitamini açısından zengin narenciye, brokoli, çilek, biber, kivi, portakal gibi yiyeceklerin tüketilmesinin katarakt oluşumunu önleyebileceğini belirtiyor.

  • Zeytinyağı
  • Balık
  • Taze sebzeler
  • Meyveler
  • Et ve et ürünleri

Asena, yapılan araştırmaların, günlük olarak C vitamini almanın katarakt oluşumunu azaltabileceğini gösterdiğini ifade ediyor. Antioksidan özelliklere sahip olan besinlerin göz sağlığı için önemli olduğunu vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Göz Sağlığı İçin Akdeniz Tipi Beslenme Önemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir