1. Haberler
  2. Sağlık
  3. İnsülin Direnci ve Tedavisi

İnsülin Direnci ve Tedavisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direnci tedavisi konusunda önemli bilgiler verdi. İnsülin direncine neden olan faktörler arasında şeker ve tatlılar, rafine karbonhidratlar, hayvansal doymuş yağlar, sık sık yemek, hareketsizlik, stres ve uyku yetersizliği bulunmaktadır. İnsülin direncinin ciddi hastalıklara yol açabileceğini belirtti.

Önlemler ve Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direncini kırmak için alınabilecek önlemler hakkında şunları söyledi: şeker ve tatlı tüketimini azaltmak, beyaz ekmek, pirinç pilavı, makarna gibi gıdaları kısıtlamak, hayvansal doymuş yağlar ve trans yağları sınırlamak, meyve, sebze ve lifli gıdalara ağırlık vermek, yemek aralarında hiçbir şey yememek, haftada bir gün oruç tutmak, öğün atlamak, düzenli yürüyüş yapmak, kasları çalıştıracak hareketler ve hafif ağırlık çalışmaları yapmak, uykuyu düzene sokmak ve stresi kontrol altında tutmak.

Lifli Gıdaların Önemi ve Oruç Tutmanın Faydaları

Lifli Gıdaların Önemi ve Oruç Tutmanın Faydaları

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, lifli gıdaların bağırsaklardaki faydalı bakterileri beslediğini ve bu sayede şeker ve kolesterol metabolizmasının düzene girdiğini belirtti. Ayrıca, arada bir oruç tutmanın insülin direnci üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurguladı. Oruç tutmanın kan şekeri ve insülin düzeylerini dengelediğini ve hücrelerin insüline daha duyarlı hale gelmesine katkı sağladığını açıkladı.

Metabolizmanın Normale Dönmesi

Metabolizmanın Normale Dönmesi

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, insülin direncine neden olan faktörlerin ortadan kaldırılmasıyla metabolizmanın hızla normale dönebileceğini belirtti. Bu sayede obezite, karaciğer yağlanması, şeker hastalığı, kalp damar hastalıkları, bazı kanserler ve alzheimer gibi ciddi hastalıkların riskinin azaltılabileceğini ve hatta tedavi edilebileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnsülin Direnci ve Tedavisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir