1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çocuk Sağlığı ve Beslenme

Çocuk Sağlığı ve Beslenme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşamın her döneminde değerli olan yeterli ve dengeli beslenme, çocuklar için anne karnından itibaren başlıyor; önemi erişkin yaşlara kadar devam ediyor. Küçük yaşlarda çocuklara kazandırılan doğru beslenme alışkanlıkları, çocukların tüm hayatını etkileyebiliyor. Bu alışkanlıklar arasında günde üç porsiyon süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi de önemli bir yer tutuyor. Süt ürünleri çocukları zihinsel anlamda olumlu etkilerken; kronik hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.

Beslenme Alışkanlıklarının Önemi

Çocukların sağlıklı büyümesi ve gelişmelerini sağlamak adına yeterli ve dengeli beslenmeleri önemsenmesi gereken bir konudur. Çeşitli besin gruplarından beslenmeleri ile yeterli vitamin- mineralleri alımının sağlanması, zihinsel kapasitelerini ve okul başarılarını artırmaktadır. Yetersiz beslenme alışkanlıkları ilerleyen yaşlarda obezite, kalp rahatsızlıkları, diyabet ve kanser gibi hastalıklara zemin hazırlayabilir.

Kemik ve Diş Sağlığı İçin Önemi

Çocukluk döneminde tüketilen süt ve süt ürünlerinin kemik ve diş gelişimi üzerinde büyük etkisi vardır. Kalsiyum ve diğer vitamin ve mineraller içeren süt ürünleri, kemik ve diş sağlığını destekler. Yetersiz kalsiyum alımı kemik erimesi gibi sorunlara yol açabilir, bu nedenle çocukların düzenli olarak süt ve süt ürünleri tüketmesi önemlidir.

Obezite ve Kronik Hastalıklara Karşı Koruma

Süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi çocukluk çağı obezitesini önler, kan basıncını dengeler, kasları güçlendirir ve bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca sütte bulunan vitamin ve mineraller çocukların büyüme ve gelişimlerini desteklerken, çeşitli kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuk Sağlığı ve Beslenme
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir