Göz Sağlığı İçin Beslenme Önerileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz Tipi Beslenme ve Göz Sağlığı

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre Akdeniz tipi beslenmenin göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtiyor. Zeytinyağı, balık, taze sebze, meyveler ve et ürünlerini içeren bu beslenme tarzının sarı nokta hastalığını azalttığı vurgulanmıştır. Antioksidan içeriği sayesinde göz sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır.

C Vitamini ve Göz Sağlığı

Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, C vitamini bakımından zengin besinlerin göz sağlığını olumlu yönde etkilediğini belirtiyor. Narenciye, brokoli, çilek, biber, kivi, portakal gibi yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesinin katarakt oluşumunu engellediği ifade edilmiştir. Yapılan araştırmalar, C vitamini alımı ile katarakt oluşumu arasında %30’a varan azalma olduğunu göstermektedir.

Katarakt ve Beslenme İlişkisi

Beslenme alışkanlıklarının katarakt oluşumunda etkili olduğuna dikkat çeken Asena, genetik faktörlerin yanı sıra beslenme, yaş, alkol, sigara tüketimi, şeker hastalığı ve güneş ışığı gibi çevresel faktörlerin katarakt oluşumunu etkilediğini belirtiyor. Özellikle antioksidan özelliği sayesinde C vitamini katarakt oluşumunu önleyici bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Göz Sağlığı İçin Beslenme Önerileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir